alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Kruche z masą kokosową jeżynami i gruszką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Kruche czekoladowe ciasto, masa kokosowa, słodka gruszka i lekko kwaśne jeżyny. Ciasto smakuje obłędnie, jest wysokie i efektownie wygląda na talerzu.

Kruche z masą kokosową jeżynami i gruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruche z masą kokosową jeżynami i gruszką

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kruche z masą kokosową jeżynami i gruszką
Kruche ciasto: Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie z miksera i zmiksować na wolnych obrotach do utworzenia się kruszonki. Ciasto przełożyć na blat, zagnieść i uformować wałek. Wałek podzielić na dwie części. Jedną część włożyć do woreczka i włożyć do zamrażarki. Drugą część ciasta równomiernie rozłożyć na blachę wyłożoną papierem i włożyć na 40 minut do lodówki. Po wyjęciu ciasto nakłuć widelcem i zapiec w 200 stopniach około 20 minut. Wyjąć. Masa kokosowa: Białka ubić na sztywno, dosypywać porcjami cukier i miksować do momentu aż cukier się rozpuści. Dodać do białek śmietanę zmiksować na wolnych obrotach. Kokos wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia dodać do białek i zmiksować na wolnych obrotach do momentu aż wszystkie składniki się połączą. Masę kokosową wyłożyć na letni podpieczony spód. Na wierzchu rozsypać jeżyny i gruszkę pokrojoną w kostkę. Wyjąć ciasto z zamrażarki, zetrzeć na tarce i równomiernie rozłożyć na wierzchu. Piec w 180 stopniach 70 minut. Zimne ciasto oprószyć cukrem pudrem. Blacha o wymiarach 33*22 cm
Kruche z masą kokosową jeżynami i gruszką
zagniesć ciasto podzielić na dwie części, jedną wyłożyć na blachę drugą włożyć do woreczka i zamrazarki
Kruche z masą kokosową jeżynami i gruszką
ciasto nakłuć widelcem i podpiec 20minut w 200 stopniach
Kruche z masą kokosową jeżynami i gruszką
na podpieczony spód wyłożyć masę kokosową posypać jeżynami i gruszkami
Kruche z masą kokosową jeżynami i gruszką
na wierzchu zetrzeć na tarce ciasto z zamrazarki i upiec