Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z gruszkamiciasto
![Ciasto kruche z gruszkami Ciasto kruche z gruszkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-kruche-z-gruszkami-382660.jpg)
Mąkę przesiewamy, dodajemy resztę składników i posiekane masło- bardzo szybko ale dokładnie wyrabiamy.
Ciasto wkładamy do woreczka i do lodówki na minimum godzinę.
Następnie odkładamy część ciasta ( 1/5 ), a resztą wylepiamy tortownicę 21 cm i jak na ciasto kruche przystało traktujemy widelcem i robimy dziurki :D
Ciasto podpiekamy przez 10 minut w 200 stopniach i lekko studzimy
gruszki
![Ciasto kruche z gruszkami Ciasto kruche z gruszkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-kruche-z-gruszkami-382661.jpg)
gruszki cienko obieramy, wycinamy gniazda nasienne i układamy na cieście
budyń i pieczenie
![Ciasto kruche z gruszkami Ciasto kruche z gruszkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-kruche-z-gruszkami-382662.jpg)
Budyń
Odlewamy pół szklanki mleka, resztę zagotowujemy.
Budynie rozprowadzamy w zimnym odlanym mleku, wlewamy na gorące mleko, zagotowujemy i studzimy.
Budyń nie musi być zupełnie zimny, ale jeżeli będzie ciepły to ciasto zacznie zmieniać kolor i się roztapiać tak jak u mnie.
Po upieczeniu jest tak samo dobre, ale ostrzegam, żeby nikt sie nie wystraszył :D
Na górę ścieramy odłożone ciasto i pieczemy 35 minut 175 stopniach.
Upieczone ciasto całkowicie studzimy i to najlepiej w lodówce przez kilka godzin, a przed podaniem posypujemy cukrem pudrem
Smacznego:D
natalion
reanja
ja do kruchego ciasta raczej nie daję;)
ale na upartego pół łyżeczki wystarczy