Sposób przygotowania:
Kruche ze śliwkami
Śliwki myjemy, wyjmujemy pestki i osączamy( można użyć mrożonych).
Podane na ciasto składniki zagniatamy i dzielimy na dwie nierówne części. Odkładamy do lodówki na 30-40 min. Wyjmujemy większą część ciasta i wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki. Na cieście układamy przygotowane śliwki rozcięciem do góry.
Białka ubijamy na sztywno dodając cukier i mąkę ziemniaczaną. Piankę wykładamy na śliwki.
Całe ciasto zasypujemy kruszonką z pozostałego ciasta.
Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach.
Podane na ciasto składniki zagniatamy i dzielimy na dwie nierówne części. Odkładamy do lodówki na 30-40 min. Wyjmujemy większą część ciasta i wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki. Na cieście układamy przygotowane śliwki rozcięciem do góry.
Białka ubijamy na sztywno dodając cukier i mąkę ziemniaczaną. Piankę wykładamy na śliwki.
Całe ciasto zasypujemy kruszonką z pozostałego ciasta.
Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach.
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2