Sposób przygotowania:
Ciasto kruche ze śliwkami
Obie mąki razem z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać cukier i cukier wanilinowy, wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dodać margarynę oraz jajka. Wyrobić dosyć wolne ciasto.
2/3 ciasta wyłożyć na wysmarowaną blachę i posypać cieniutko bułką tartą, aby sok ze śliwek nie wchłaniał do niego.Następnie układać śliwki jedną obok drugiej.Z reszty ciasta robimy cienkie ruloniki i układamy dosyć gęsto na śliwkach.Pieczemy 45 min w 180 st.
Ciepły placek posypujemy cukrem pudrem.
2/3 ciasta wyłożyć na wysmarowaną blachę i posypać cieniutko bułką tartą, aby sok ze śliwek nie wchłaniał do niego.Następnie układać śliwki jedną obok drugiej.Z reszty ciasta robimy cienkie ruloniki i układamy dosyć gęsto na śliwkach.Pieczemy 45 min w 180 st.
Ciepły placek posypujemy cukrem pudrem.