Sposób przygotowania:
Grillowana kukurydza z masłem, papryką i koperkiem
1. Kukurydzę dokładnie obieramy i płuczemy, następnie zalewamy gorącą wodą, dodajemy cukier i gotujemy około 10 minut. Ważne żeby cała kukurydza była przykryta wodą.
2. Ugotowaną kukurydzę wyjmujemy i osączamy z wody, układamy na foli aluminiowej, oprószamy papryką i na każdą nakładamy po kawałeczku masła. Zawijamy. Następnie grillujemy około 15-20 minut. Pod koniec grillowania kukurydzę można położyć na chwilę bez foli na ruszcie będzie bardziej zrumieniona.
3. Koperek płuczemy, osuszamy i siekamy, na gorącą kukurydzę nakładamy jeszcze po porcji masła, oprószamy solą i posypujemy koperkiem. Podajemy od razu.
4. Smacznego życzę.
2. Ugotowaną kukurydzę wyjmujemy i osączamy z wody, układamy na foli aluminiowej, oprószamy papryką i na każdą nakładamy po kawałeczku masła. Zawijamy. Następnie grillujemy około 15-20 minut. Pod koniec grillowania kukurydzę można położyć na chwilę bez foli na ruszcie będzie bardziej zrumieniona.
3. Koperek płuczemy, osuszamy i siekamy, na gorącą kukurydzę nakładamy jeszcze po porcji masła, oprószamy solą i posypujemy koperkiem. Podajemy od razu.
4. Smacznego życzę.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję:)