Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Krupniak zasmażany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szybko,smacznie i fajnie:-)

Krupniak zasmażany

Składniki:

Krupniak zasmażany

 

  • Kilogram krupniaku
  • 2 cebule
  • sól ,pieprz
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Krupniak zasmażany
Cebulę kroimy w krążki ,krupniak rozgniatamy widelcem.
Na patelnię wlewamy trochę oleju , rozgrzewamy i wrzucamy cebulę ,chwilę podsmażamy, następnie dodajemy krupniak podsmażamy około 10 min. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką do smaku. Przykrywamy i zostawiamy na około 2 minutki. Przekładamy ciepłe na talerze.Dodatkowo można obsypać posiekaną pietruszką.