Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Krupnik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pożywna zupka z dodatkiem natki pietruszki.

Krupnik Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krupnik

 

Sposób przygotowania:

Krupnik
Wywar mięsny zagotować. Dodać starte na grubych oczkach marchew, seler i pietruszkę. Dodać również liście laurowe i ziele angielskie. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać do zupy. Po około 15 minutach dodać wypłukaną kaszę. Gotować pod przykryciem do miękkości. Na koniec dodać posiekaną natkę i doprawić zupę kucharkiem, pieprzem i przyprawą i płynie. Zagotować i podawać.
Krupnik
Do wywaru mięsnego dodać starte warzywa.
Krupnik
Dodać zrumienioną na oleju posiekaną cebulkę.
Krupnik
Dodać kaszę i gotować do miękkości na wolnym ogniu.
Krupnik
Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.