milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Kruszaniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jeśli ktoś lubi bardziej słodko może posypać go cukrem pudrem.

Kruszaniec

Składniki:

Kruszaniec

 

  • mąki, 25 dag mąki, łyżka cynamonu, 40 dag cukru, 15 dag margaryny, szklanka wiśni z kompotu

Sposób przygotowania:

Kruszaniec
Ciasto robimy z 10 dag margaryny, zmielonego twarogu, oleju, mleka i 20 dag cukru. Dodajemy 40 dag mąki i proszek do pieczenia. Ciasto układamy na blachę. Rozkładamy wiśnie oraz ugotowany według przepisu na opakowaniu budyn. 25 dag mąki, łyżkę cynamonu i 40 dag cukru łączymy że sobą i zagniatamy i ścieramy na grubym oczkach na ciasto. Pieczemy przez 60 minut w temperaturze 200 stopni.

Tagi:

kruszaniec