Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Kruszonka do wielkanocnych bab i ciast

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna i szybka do zrobienia kruszonka, która nie dośćże ozdabia ciasto to jeszcze smakuje.

Kruszonka do wielkanocnych bab i ciast

Składniki:

Kruszonka do wielkanocnych bab i ciast

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kruszonka do wielkanocnych bab i ciast
Mąkę i cukier przesiać, dodać do wyboru: mielone migdały, mielone orzechy, cukier waniliowy lub sok z cytryny, wymieszać. Masło roztopić i gorące wlać do przygotowanej mieszaniny, dokładnie wymieszać, odstawić do ostudzenia. Zimną kruszonkę rozetrzeć rękoma na stolnicy na drobne grudki. Tak przygotowaną posypujemy baby, babki, babeczki ciasta i bułeczki.