MagicCookingTime

MagicCookingTime

Szef Kuchni
[Przepisów: 9]

Kruszonkowiec z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Powrót do smaków odkrytych i poznanych za młodu. Świeżość i lekkość warzyw i owoców prosto z ogródka.

Kruszonkowiec z rabarbarem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kruszonkowiec z rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Kruszonkowiec z rabarbarem
Mąkę, proszek do pieczenia i cukry umieszczamy w naczyniu. Wbijamy jajka. Dodajemy miękkie masło. Rękoma wyrabiamy ciasto na gładką masę. Wstawiamy do lodówki na ok 20 min. Rabarbar kroimy w kostkę. Ciasto wyjmujemy z lodówki i dzielimy w proporcji 3:1. Większą część ciasta skubiemy do blachy nasmarowanej tłuszczem. Następnie wykładamy rabarbar i kolejną część ciasta (powtarzając czynność). Pieczemy 45 min w 180 stopniach.
Kruszonkowiec z rabarbarem
Kruszonkowiec z rabarbarem - (2 zdjęcie)

Tagi:

jajko jajka