Sposób przygotowania:
Kubeczkowe ciasto truskawkowe
Jogurt przełożyć do miski, a kubek umyć i wytrzeć do sucha. Potem do drugiej miski za pomocą kubka odmierzyć suche składniki i wymieszać. Olej, jajka i ekstrakt wymieszać z jogurtem.
Do suchych składników dodać mokre i tylko ze sobą połączyć.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ciasto ( wymiary blaszki 35 x 25 cm ).
Na cieście ułożyć połówki truskawek i wstawić blachę do piekarnika na 50 minut przy 180 stopniach.
Potem gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.
Do suchych składników dodać mokre i tylko ze sobą połączyć.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ciasto ( wymiary blaszki 35 x 25 cm ).
Na cieście ułożyć połówki truskawek i wstawić blachę do piekarnika na 50 minut przy 180 stopniach.
Potem gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.
![Kubeczkowe ciasto truskawkowe Kubeczkowe ciasto truskawkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kubeczkowe-ciasto-truskawkowe-539511.jpg)
![Kubeczkowe ciasto truskawkowe Kubeczkowe ciasto truskawkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kubeczkowe-ciasto-truskawkowe-539512.jpg)
![Kubeczkowe ciasto truskawkowe Kubeczkowe ciasto truskawkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kubeczkowe-ciasto-truskawkowe-539513.jpg)
![Kubeczkowe ciasto truskawkowe Kubeczkowe ciasto truskawkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kubeczkowe-ciasto-truskawkowe-539514.jpg)
SylaUla