Sposób przygotowania:
Brownie z truskawkamiETAP 1:
Czekoladę łamiemy na kostki i umieszczamy w garnuszku razem z posiekanym masłem. Roztapiamy i lekko studzimy.
ETAP 2:
Jajka ubijamy na puszystą masę, miksujemy z cukrem.
ETAP 3:
Do jajek ubitych z cukrem dodajemy powoli czekoladę z masłem, miksujemy. Następnie dodajemy mąkę i kakao przesiane przez sito, miksujemy. Otrzymane ciasto przekładamy do natłuszczonej tortownicy.
ETAP 4:
Truskawki pozbawiamy szypułek, myjemy, kroimy na kawałki, układamy je na cieście i dociskamy.
Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C. Pieczemy ok. 40 minut, sprawdzając patyczkiem (ciasto powinno lekko oblepiać patyczek).
Ostudzone ciasto możemy oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
SylaUla