Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Margarynę utrzeć z misce z cukrem na puszystą masę, następnie stopniowo dodajemy jajka i przesianą mąkę cały czas ucierając. Na koniec dodajemy śmietanę.
Blachę smarujemy margaryną i przekładamy do niej ciasto.
Truskawki oczyszczone i umyte układamy na cieście, delikatnie je wciskając.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez ok. 50 minut w 180st C.
Upieczony wyjmujemy i jeszcze ciepły posypujemy cukrem pudrem.
Blachę smarujemy margaryną i przekładamy do niej ciasto.
Truskawki oczyszczone i umyte układamy na cieście, delikatnie je wciskając.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez ok. 50 minut w 180st C.
Upieczony wyjmujemy i jeszcze ciepły posypujemy cukrem pudrem.