krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Kubuś

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobry polecam wszystkim

Kubuś

Składniki:

Kubuś

 

  • upiec biszkopt wg własnego uznania
  • 1 DUŻA BUTELKA SOKU
  • 2 BUDYNIE ŚMIETANKOWE
  • 1/2 LITRA ŚMIETANY KREMÓWKI 30%
  • 3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
  • 2 ŁYŻKI ZELATYNY ROZPUSZCZONEJ W 1/2 SZKL. WODY)
  • BIAŁA CZEKOLADA

Sposób przygotowania:

Kubuś
1. UGOTOWAĆ BUDYNIE NA KUBUSIU (ZGODNIE Z PRZEPISEM NA OPAKOWANIU PO BUDYNIU).

2. CIEPŁY BUDYŃ WYLAĆ NA BISZKOPT

3. ŚMIETANĘ UBIĆ NA SZTYWNO Z CUKREM I NA KONIEC WLAĆ CHŁODNĄ ŻELATYNĘ ROZPUSZCZONĄ W GORACEJ WODZIE. WYMIESZAĆ.

4. CAŁOŚĆ WYLAĆ NA WYSTUDZONY BUDYŃ.

5. NA WIERZCH ZETRZEĆ CZEKOLADĘ NA DROBNYCH OCZKACH.

Smacznego :)