dorota w

dorota w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 286]

Kubusiowe racuszki z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pulchne racuszki z kawałkami jabłek. Zrobiłam je bez mleka a zamiast niego użyłam sok marchewkowy typu Kubuś. Mają piękny pomarańczowy kolor i świetnie smakują :)

Kubusiowe racuszki z jabłkami

Składniki:

Kubusiowe racuszki z jabłkami

racuszki

Sposób przygotowania:

Kubusiowe racuszki z jabłkami
Do miski pokruszyć drożdże, posypać cukrem, odstawić na ok. 2 minuty, rozetrzeć łyżką do uzyskania płynnej konsystencji.

Dolać sok marchewkowy, wymieszać łyżką. Wsypać sól, dodać jajko i mąkę, wyrobić jednolite ciasto.

Jabłko obrać, podzielić na ok. 12 plasterków. Na patelnię wylać olej, rozgrzać, łyżką kłaść ciasto, w środek wcisnąć plasterek jabłka.

Smażyć z obu stron, wyjmować na ręcznik papierowy. Wierzch można posypać cukrem pudrem.