Sposób przygotowania:
Kubusiowe racuszki z jabłkami
Do miski pokruszyć drożdże, posypać cukrem, odstawić na ok. 2 minuty, rozetrzeć łyżką do uzyskania płynnej konsystencji.
Dolać sok marchewkowy, wymieszać łyżką. Wsypać sól, dodać jajko i mąkę, wyrobić jednolite ciasto.
Jabłko obrać, podzielić na ok. 12 plasterków. Na patelnię wylać olej, rozgrzać, łyżką kłaść ciasto, w środek wcisnąć plasterek jabłka.
Smażyć z obu stron, wyjmować na ręcznik papierowy. Wierzch można posypać cukrem pudrem.
Dolać sok marchewkowy, wymieszać łyżką. Wsypać sól, dodać jajko i mąkę, wyrobić jednolite ciasto.
Jabłko obrać, podzielić na ok. 12 plasterków. Na patelnię wylać olej, rozgrzać, łyżką kłaść ciasto, w środek wcisnąć plasterek jabłka.
Smażyć z obu stron, wyjmować na ręcznik papierowy. Wierzch można posypać cukrem pudrem.
robaczek