Sposób przygotowania:
Racuszki z jabłkami na zsiadłym mleku
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na małe kawałki.
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy zsiadłe mleko, proszek do pieczenia, cukier waniliowy oraz wbijamy jajka.
Całość miksujemy mikserem, dodajemy pokrojone jabłka, mieszamy łyżką.
Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy na złoty kolor z obydwu stron.
Usmażone racuszki przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy zsiadłe mleko, proszek do pieczenia, cukier waniliowy oraz wbijamy jajka.
Całość miksujemy mikserem, dodajemy pokrojone jabłka, mieszamy łyżką.
Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy na złoty kolor z obydwu stron.
Usmażone racuszki przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
SylaUla