olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Racuszki z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste w wykonaniu i nie wymagającej zbytniej ilości czasu racuszki z kawałkami jabłka oraz aromatem kardamonu, smażone na rozgrzanym na patelni oleju.

Racuszki z jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuszki z jabłkami

 

  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 2 jabłka
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 litr oleju
  • 7 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka kardamonu

 

Sposób przygotowania:

Racuszki z jabłkami
Jajka wybijam do naczynia i dodaję cukier. Następnie ubijam całość za pomocą miksera. Do masy dodaję przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia oraz kardamonem. Następnie wlewam mleko i całość łączę. Jabłka myje, obieram, kroję drobno i dodaję do ciasta. Po czym wstawiam je na 30 minut do lodówki. Racuszki nakładam za pomocą łyżki na rozgrzany na patelni olej. Następnie smażę je z obydwu stron, przekładam na talerz i posypuję całość cukrem pudrem. 
Racuszki z jabłkami
Jajka wybijam do naczynia i dodaję cukier.
Racuszki z jabłkami
Następnie ubijam całość za pomocą miksera.
Racuszki z jabłkami
Do masy dodaję przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia oraz kardamonem. Następnie wlewam mleko i całość łączę.
Racuszki z jabłkami
Jabłka myje, obieram, kroję drobno i dodaję do ciasta. Po czym wstawiam je na 30 minut do lodówki.