Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Kukurydza.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

słodziutkie warzywo, do pochrupania

Kukurydza. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kukurydza.

 

  • 4-5 kolb kukurydzy jadalnej

 

 

  • 8 szklanek wody

 

 

Sposób przygotowania:

Kukurydza.
Kukurydzę obieramy z liści, zalewamy wodą, mlekiem i wstawiamy pilnując, żeby nie wykipiało. Wsypujemy łyżeczkę soli i gotujemy ok. 10-15 min. Po tym czasie wyjmujemy z wody, smarujemy masłem i posypujemy solą. Można udekorować kawałkami przysmażonej szynki i papryką mieloną, tak jak zrobilam to ja.
Kukurydza.
Kukurydzę gotuje się szybko, mleko dodaje jej delikatności
Kukurydza.
Nacieramy warzywo masłem póki jest jeszcze ciepłe, wtedy masło się roztopi