klaudi76

klaudi76

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Kukurydza gotowana z dodatkiem masła

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Trochę inaczej smakująca, smaczna i prosta do przyrządzenia przekąska :)

Kukurydza gotowana z dodatkiem masła

Składniki:

Kukurydza gotowana z dodatkiem masła

 

  • Kolby kukurydzy świeżej (koniecznie z osnówkami i włosami)
  • 1/4 kostki masła,
  • sól

Sposób przygotowania:

Kukurydza gotowana z dodatkiem masła
Kolby kukurydzy obrać z osnówek i włosów umyć osnówki i wyłożyć nimi dno garnka, na to położyć kolby i zalać wodą, wrzucić masło i sól (ok. 1 czubatej łyżki) ,wstawić na najmniejszy palnik z gazem i na najmniejszy ogień gotować 2 godziny pod przykryciem. Dzięki osnówkom i masłu kukurydza nabiera niezwykłego smaku, myślę, że jeśli ktoś nie lubi masła może spokojnie ugotować kukurydzę z samymi osnówkami i też będzie smaczna. Życzę smacznego.

Tagi:

kukurydza