Wiech

Wiech

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 160]

Kukurydza z masłem (czosnkowym)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka i smaczna przekąska w oczekiwaniu na główne danie z grilla. Na pewno zdrowsza od chipsów.

Kukurydza z masłem (czosnkowym)

Składniki:

Kukurydza z masłem (czosnkowym)

 

Sposób przygotowania:

Kukurydza z masłem (czosnkowym)
Kolby kukurydzy obierz z liści, włókien i obetnij końcówki. Zagotuj wodę z odrobiną (łyżeczka na 3 - 4 l) soli i cukru. Włóż kolby i gotuj ok.10 minut. Wyjmij z wody, rozłóż na folii aluminiowej połóż na każdej kolbie po kawałeczku masła lub masła czosnkowego lub jednego i drugiego. Zapakuj w folię i piecz na grillu ok. 5 minut. Podawaj jako przekąskę przed głównym daniem z grilla.