zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Kukurydziano koperkowa kapucha

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

uwielbiam różne kombinacje surówek z młodej kapusty

Kukurydziano koperkowa kapucha

Składniki:

Kukurydziano koperkowa kapucha

 

  • 5 szk posiekanej młodej kapusty
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 szk posiekanego koperku
  • 1 czerwona cebula
  • Do smaku :
  • cukier
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • ocet jabłkowy
  • olej

Sposób przygotowania:

Kukurydziano koperkowa kapucha
Poszatkowaną kapustę wsypać do miski. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać ją razem z koperkiem i pokrojoną cebulą do kapusty. Następnie dodać przyprawy i wymieszać surówkę. Po około pięciu minutach spróbować i ewentualnie jeszcze doprawić.

Tagi:

kukurydza