Sposób przygotowania:
Kuleczki z dorsza
Dorsza rozmrozić, pokroić na drobne paski, przełożyć do miski.
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, dodać do ryby.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, wymieszać z rybą i bułką.
Za pomocą blendera, wszystko dokładnie zmiksować.
Następnie wybić jajka, dodać sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
Szczypiorek opłukać, osączyć, pokroić.
Z masy rybnej formować kulki, lekko spłaszczyć, nałożyć łyżeczkę szczypiorku, dobrze skleić i uformować okrągłą kulkę.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, z obu stron.
Wyjmować na ręcznik papierowy, aby odciekły z nadmiaru tłuszczu.
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, dodać do ryby.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, wymieszać z rybą i bułką.
Za pomocą blendera, wszystko dokładnie zmiksować.
Następnie wybić jajka, dodać sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
Szczypiorek opłukać, osączyć, pokroić.
Z masy rybnej formować kulki, lekko spłaszczyć, nałożyć łyżeczkę szczypiorku, dobrze skleić i uformować okrągłą kulkę.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, z obu stron.
Wyjmować na ręcznik papierowy, aby odciekły z nadmiaru tłuszczu.
danielek