Sposób przygotowania:
Szaszłyki z dorsza czarniaka
Drewniane szpadki do szaszłyków namoczyć w zimnej wodzie.
Filet z dorsza opłukać i dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami, a następnie pokroić w dużą kostkę. W salaterce wymieszać olej z pestek winogron z przyprawą curry, ziołami, czosnkiem granulowanym, pieprzem i płynną przyprawą do zup.
Do marynaty włożyć kostki ryby i obtoczyć ze wszystkich stron - nadziewać na zmianę kawałki cukinii, dorsza, pomidorki koktajlowe oraz paprykę.
Szaszłyki lekko posolić, ułożyć na dziurkowanej aluminiowej tacce i ugrillować. W połowie pieczenia ostrożnie odwrócić na drugą stronę.
Filet z dorsza opłukać i dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami, a następnie pokroić w dużą kostkę. W salaterce wymieszać olej z pestek winogron z przyprawą curry, ziołami, czosnkiem granulowanym, pieprzem i płynną przyprawą do zup.
Do marynaty włożyć kostki ryby i obtoczyć ze wszystkich stron - nadziewać na zmianę kawałki cukinii, dorsza, pomidorki koktajlowe oraz paprykę.
Szaszłyki lekko posolić, ułożyć na dziurkowanej aluminiowej tacce i ugrillować. W połowie pieczenia ostrożnie odwrócić na drugą stronę.