haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Brązowy ryż z quinoą i wołowiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 310
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lunch na ciepło lub na zimno. Jeśli nie możesz podgrzać go w pracy - po prostu zjedz na zimno! Zapewniam, że będzie równie pyszny i pożywny.

Brązowy ryż z quinoą i wołowiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brązowy ryż z quinoą i wołowiną

 

Sposób przygotowania:

Brązowy ryż z quinoą i wołowiną
1. Brązowy ryż z quinoą gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu ( u mnie 25 minut).

2. Pomidorki myjemy i przekrawamy na pół.

3. Ogórka kroimy w kostkę.

4. Cebule obieramy i kroimy drobno.

5. Sałaty rozdrabniamy i myjemy.

6. Jogurt mieszamy z musztardą, miodem, solą i pieprzem.

7. Warzywa łączymy z sosem.

8. Stek myjemy i kroimy w cienkie paski, podsmażamy krótko (nie dłużej niż minutę) na oleju. Powinien być medium - rare, a więc lekko różowy w środku.

9. Na miseczkę wykładamy sałatkę, ryż i posypujemy upieczonym stekiem. 
Brązowuy ryż z quinoą i wołowiną
Na poczatek odważamy wszystkie skladniki.
Brązowuy ryż z quinoą i wołowiną
Sałaty mieszamy według własnej fantazji. U mnie to byla rukola, sałata lodowa i baby szpinak.
Brązowuy ryż z quinoą i wołowiną
Warzywa kroimy i mieszamy z sosem jogurtowym.
Brązowuy ryż z quinoą i wołowiną
Stek kroimy w paski i krótko podsmażamy na oleju.