Sposób przygotowania:
Brązowy ryż z quinoą i wołowiną
1. Brązowy ryż z quinoą gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu ( u mnie 25 minut).
2. Pomidorki myjemy i przekrawamy na pół.
3. Ogórka kroimy w kostkę.
4. Cebule obieramy i kroimy drobno.
5. Sałaty rozdrabniamy i myjemy.
6. Jogurt mieszamy z musztardą, miodem, solą i pieprzem.
7. Warzywa łączymy z sosem.
8. Stek myjemy i kroimy w cienkie paski, podsmażamy krótko (nie dłużej niż minutę) na oleju. Powinien być medium - rare, a więc lekko różowy w środku.
9. Na miseczkę wykładamy sałatkę, ryż i posypujemy upieczonym stekiem.
2. Pomidorki myjemy i przekrawamy na pół.
3. Ogórka kroimy w kostkę.
4. Cebule obieramy i kroimy drobno.
5. Sałaty rozdrabniamy i myjemy.
6. Jogurt mieszamy z musztardą, miodem, solą i pieprzem.
7. Warzywa łączymy z sosem.
8. Stek myjemy i kroimy w cienkie paski, podsmażamy krótko (nie dłużej niż minutę) na oleju. Powinien być medium - rare, a więc lekko różowy w środku.
9. Na miseczkę wykładamy sałatkę, ryż i posypujemy upieczonym stekiem.