Sposób przygotowania:
Kotlety z dorsza
Ze świeżych dorszy usunąć wnętrzności, grzbiet ości, dobrze opłukać mięso i zmielić w maszynce do mięsa, na koniec zmielić kromki bułki paryskiej.
Do masy zmielonej wbić jajko, dodać kucharka, pokrojoną cebulę, pieprz mielony, natkę pietruszki i wszystko dobrze wyrobić, jeśli masa jest zbyt luźna to dosypać z wyczuciem bułki tartej i wyrobić.
Formować kotlety mielone, smażyć na bardzo gorącym oleju rzepakowym na rumiano, podać z surówką z kiszonej kapusty.
Kapustę kiszoną 50 dag drobniej pokroić, wymieszać z 1 pokrojoną cebulą, 2 łyżkami cukru, natką pietruszki, pieprzem mielonym do smaku i olejem rzepakowym.
Do masy zmielonej wbić jajko, dodać kucharka, pokrojoną cebulę, pieprz mielony, natkę pietruszki i wszystko dobrze wyrobić, jeśli masa jest zbyt luźna to dosypać z wyczuciem bułki tartej i wyrobić.
Formować kotlety mielone, smażyć na bardzo gorącym oleju rzepakowym na rumiano, podać z surówką z kiszonej kapusty.
Kapustę kiszoną 50 dag drobniej pokroić, wymieszać z 1 pokrojoną cebulą, 2 łyżkami cukru, natką pietruszki, pieprzem mielonym do smaku i olejem rzepakowym.
![Kotlety z dorsza. Kotlety z dorsza.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-z-dorsza-487217.jpg)
![Kotlety z dorsza. Kotlety z dorsza.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-z-dorsza-487218.jpg)