Sposób przygotowania:
Gulasz z dorsza i dyniETAP 1:
Dorsza przekładam do miski. Cebule kroję w piórka dodaję do ryby, doprawiam solą, pieprzem, majerankiem odstawiam do lodówki na godzinę.
ETAP 2:
Cebulę kroję w kostkę, przesmażam na oleju. Dodaję pokrojoną paprykę i dalej przesmażam.
ETAP 3:
Dynię obieram, kroję w kostkę, cukinię też kroję. Dynie dodaję do papryki, dokładam pomidory obrane ze skóry i dalej dusze. Na końcu dodaję cukinię. Doprawiam sola, pieprzem, papryką wędzoną, czubricą.
ETAP 4:
Na końcu dodaję dorsza na wierzchu, przykrywam i duszę jeszcze 5 minut.Posypuję gulasz mąką po wierchu, mieszam, dorsza rozdrabniam. Gulasz podaję z natką.
SylaUla
Jagodowa