Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Kuleczki z kraba

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kolejna wersja kuleczek dla smakoszy

Kuleczki z kraba

Składniki:

Kuleczki z kraba

 

  • 450 g mięsa kraba z puszki odsączonego i pokruszonego
  • 225 g twarożku
  • 1 łyżeczki posiekanej cebuli
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 1/2 łyżeczki sosu worcestershire
  • 2 łyżeczki sosu tabasco
  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów
  • 1/4 szklanki drobno posiekanej pietruszki
  • krakersy

Sposób przygotowania:

Kuleczki z kraba
Pierwsze 7 składników wymieszać w misce. Z masy uformować jedną dużą kulę lub kilka mniejszych. Chłodzić w lodówce co najmniej 2 godziny. W dużej misce wymieszać orzechy z pietruszką. Kulki z kraba obtoczyć w miseczce. Podawać z krakersami.

Tagi:

mięso sosy