aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Kuleczki z kremem budyniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kuleczki z kremem budyniowym.

Kuleczki z kremem budyniowym

Składniki:

Kuleczki z kremem budyniowym

 

  • 1 ciasto francuskie,
  • 1 masło
  • 2 bydynie śmietankowe
  • 0,5 litra mleka
  • lukier,
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Kuleczki z kremem budyniowym
Ciasto francuskie zagniatamy w kulkę. Następnie formujemy z niego kuleczki (o luźnej strukturze). Przygotowujemy krem. Budynie śmietankowe gotujemy z mlekiem. Gdy budyń nam ostygnie, miksujemy go z miękkim masłem. Kuleczki nadziewamy kremem budyniowym za pomoca strzykawki. Pieczemy w piekarniku ok 15 minut w 200 stopniach. Polewamy lukrem, zrobionym z wody i cukru. Posypujemy wiókami kokosowymi. Trzymam w lodówce.

Tagi:

ciasto