Sposób przygotowania:
Kuleczki ziemniaczane
Ziemniaki przeciskamy przez praske.Wkładamy do miski,dzielimy na 4 części,jedną część wyjmujemy i w jej miejsce dodajemy mąkę ziemniaczaną.Dodajemy jajka,odłożoną część ziemniaków i solimy.Całość wyrabiamy na jednolitą masę.(Robimy dokładnie tak samo jak w przypadku klusek śląskich).Z powstałego ciasta formujemy małe kuleczki i smażymy w głębokim oleju na złoty kolor. Najlepiej piecze się je we frytkownicy.Kulki podczas smażenia mogą pękać-ale to nic nie szkodzi.
kamila2478
45Kazik
Wrzucając do smażenia spróbuj nabijać je (na wylot) na patyczek bambusowy do szaszłyków i z niego zsuwaj do oleju (chyba) będą mniej pękać;)
pusieczek2@wp.pl
zuzi
Glumanda
stokrotka24
milenazajac
Pychotka, mnie też dieta nie zezwala na takie jedzonko, ale zrobię dla reszty rodzinki :)
milenazajac
Mnie również dieta nie zezwala na takie jedzonko, ale na pewno zrobię dla reszty rodzinki :)
milenazajac
Mnie również dieta nie zezwala na takie jedzonko, ale na pewno zrobię dla reszty rodzinki :)
milenazajac
Magdusia1312
Tomo
darzenka
olciaky
tokijka
ula55
kineczka1412
Gość
zuzi
Ja zawsze robie je z ziemniaków które pozostaną mi z obiadu (z poprzedniego dnia).Nie całe pół kilograma?
Ma-Gosia
Ilość nie gra roli, bo zawszy dzielimy ziemniaki na 4 części i 1/4 uzupełniamy mąką ziemniaczaną.
Wokalista
paulka104
paulka104