Sposób przygotowania:
Pierożki z ciasta francuskiego
Pieczarki obieramy i drobno kroimy. Przesmażamy na oleju z drobno posiekaną cebulką. Doprawiamy na pikantnie pieprzem, papryką i solą. Schładzamy.
Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty, na połowę z nich nakładamy pieczarki przesmażone z cebulą, posypujemy startym serem i składamy formując trójkąty.
Na wierzchu posypujemy mieloną papryką. Na drugą połowę nakładamy po plastrze sera i połowie parówki. Formujemy ruloniki.
Zapiekamy w piekarniku ok. 15 minut.
Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty, na połowę z nich nakładamy pieczarki przesmażone z cebulą, posypujemy startym serem i składamy formując trójkąty.
Na wierzchu posypujemy mieloną papryką. Na drugą połowę nakładamy po plastrze sera i połowie parówki. Formujemy ruloniki.
Zapiekamy w piekarniku ok. 15 minut.