szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Pierożki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Te przekąski możemy podawać osobno, albo jako dodatek, np. do czerwonego barszczu. Są smaczne i ekspresowe w przygotowaniu.

Pierożki z ciasta francuskiego

Składniki:

Pierożki z ciasta francuskiego

 

  • 2 opakowania francuskiego ciasta mrożonego
  • 40 dag pieczarek
  • 1 cebulka
  • 4 parówki
  • 8 plastrów sera
  • 15 dag. startego sera
  • Papryka mielona ostra
  • Pieprz, sól do smaku

Sposób przygotowania:

Pierożki z ciasta francuskiego
Pieczarki obieramy i drobno kroimy. Przesmażamy na oleju z drobno posiekaną cebulką. Doprawiamy na pikantnie pieprzem, papryką i solą. Schładzamy.

Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty, na połowę z nich nakładamy pieczarki przesmażone z cebulą, posypujemy startym serem i składamy formując trójkąty.

Na wierzchu posypujemy mieloną papryką. Na drugą połowę nakładamy po plastrze sera i połowie parówki. Formujemy ruloniki.

Zapiekamy w piekarniku ok. 15 minut.