Sposób przygotowania:
Kulki daktylowo-kokosowe
Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na godzinę. Następnie zlewamy wodę i blendujemy namoczone daktyle na krem. Płatki zalewamy 2/3 szkl gorącej wody, mieszamy i odstawiamy do napęcznienia. Do miski przekładamy krem daktylowy, dodajemy płatki owsiane, masło orzechowe oraz wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy masę a następnie formujemy z niej kulki wielkości orzecha włoskiego.
Każdą kulkę obtaczamy w wiórkach kokosowych. Gotowe kulki przechowujemy w lodówce do 3-4 dni.
* do kulek wykorzystałam płatki owsiane z suszonym jabłkiem i morelą
Każdą kulkę obtaczamy w wiórkach kokosowych. Gotowe kulki przechowujemy w lodówce do 3-4 dni.
* do kulek wykorzystałam płatki owsiane z suszonym jabłkiem i morelą