Sposób przygotowania:
Ciasto kapitańskie(bez pieczenia)
Masa budyniowa: 400 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W 200 ml mleka rozpuszczamy żółtka i budynie.
Do gotującego się mleka dodajemy przygotowana mieszankę. Mieszamy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy partiami zimny budyń. Miksujemy.
Dodajemy ajerkoniak. Miksujemy.
Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Herbatniki układam na kwadratowej formie do pieczenia. Układam 1/2 kremu na herbatnikach. Na masie układam ponownie herbatniki. Na herbatnikach ponownie 1/2 kremu. Na kremie ostatnią warstwę herbatników. Na herbatnikach smaruję bita śmietanę. Dowolnie dekoruję.
Do gotującego się mleka dodajemy przygotowana mieszankę. Mieszamy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy partiami zimny budyń. Miksujemy.
Dodajemy ajerkoniak. Miksujemy.
Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Herbatniki układam na kwadratowej formie do pieczenia. Układam 1/2 kremu na herbatnikach. Na masie układam ponownie herbatniki. Na herbatnikach ponownie 1/2 kremu. Na kremie ostatnią warstwę herbatników. Na herbatnikach smaruję bita śmietanę. Dowolnie dekoruję.
robaczek
Czekoladka 2
skuter5