Sposób przygotowania:
Morelowo-kokosowe "kulki mocy"
Daktyle z morelami zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 30 minut.
Po tym czasie odlewamy wodę i blendujemy namoczone morele i daktyle.
Następnie dodajemy do zblendowanej masy pozostałe składniki i mokrymi dłońmi wyrabiamy chwilę masę oraz lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych i układamy na talerzyku.
Gotowe kulki wkładamy na ok. 1 godzinę do lodówki. Smacznego.
Po tym czasie odlewamy wodę i blendujemy namoczone morele i daktyle.
Następnie dodajemy do zblendowanej masy pozostałe składniki i mokrymi dłońmi wyrabiamy chwilę masę oraz lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych i układamy na talerzyku.
Gotowe kulki wkładamy na ok. 1 godzinę do lodówki. Smacznego.