Sposób przygotowania:
Kulki owsiane z masłem orzechowym i miodem
Płatki owsiane przesypać do miski, dodać do nich gorzkie kakao oraz bakalie (dodałam miks różnych bakalii, czyli: wiórki kokosowe, rodzynki, żurawinę, orzechy włoskie i laskowe).
Do płatków z kakao o bakaliami dodać miód i masło orzechowe oraz dolać mleko. Wszystko zamieszać i odstawić na chwilę, na jakieś pięć minut, żeby płatki trochę zmiękły od mleka.
Z przygotowanej słodkiej, owsianej masy formować, rolować kuleczki. Przygotowane kulki przechowywać w lodówce.
Do płatków z kakao o bakaliami dodać miód i masło orzechowe oraz dolać mleko. Wszystko zamieszać i odstawić na chwilę, na jakieś pięć minut, żeby płatki trochę zmiękły od mleka.
Z przygotowanej słodkiej, owsianej masy formować, rolować kuleczki. Przygotowane kulki przechowywać w lodówce.