Kulki owsiane z masłem orzechowym i miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie do zrobienia słodkości, pożywne kuleczki, będą świetne w ramach drobnej, słodkiej przekąski, gdy najdzie ochota na szybki deser.

Kulki owsiane z masłem orzechowym i miodem

Składniki:

Kulki owsiane z masłem orzechowym i miodem

 

Sposób przygotowania:

Kulki owsiane z masłem orzechowym i miodem
Płatki owsiane przesypać do miski, dodać do nich gorzkie kakao oraz bakalie (dodałam miks różnych bakalii, czyli: wiórki kokosowe, rodzynki, żurawinę, orzechy włoskie i laskowe).

Do płatków z kakao o bakaliami dodać miód i masło orzechowe oraz dolać mleko. Wszystko zamieszać i odstawić na chwilę, na jakieś pięć minut, żeby płatki trochę zmiękły od mleka.

Z przygotowanej słodkiej, owsianej masy formować, rolować kuleczki. Przygotowane kulki przechowywać w lodówce.