mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Kulki serowe w orzechach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczne kulki z różnych serów w orzeszkach.

Kulki serowe w orzechach

Składniki:

Kulki serowe w orzechach

 

  • 150g sera gouda
  • 150g sera rokpol
  • 500g twarożku śmietankowego
  • 2 łyżeczki octu
  • 1 łyżeczka porto
  • 1 łyżeczka ginu
  • 80g pistacji
  • 80g orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

Kulki serowe w orzechach
Goudę zetrzeć na tarce, a rokpol rozgnieść widelcem. Połowę twarożku wymieszać z goudą, a drugą połowę z rokpolem. Każdą pastę doprawić 1łyżeczką octu. Do masy z rokpolem dodać porto, do tej z goudą gin. Wymieszać. Zwilożonymi wodą dłońmi z każdej pasty uformować po 6kulek. Pistacje i orzechy włoskie osobno posiekać. Kulki z rokpolem obtoczyć w pistacjach, te z goudą w orzechach włoskich. Kulki ułożyć na paterze, wstawić do lodówki na 1godz.

Tagi:

sery ser