Sposób przygotowania:
Pikantne, miętowe kulki z białego sera
Ser twarogowy przemielić w maszynce lub zmiksować. Włożyć do miski, dodać bardzo drobno posiekane liście mięty i śmietanę. ( ilość śmietany zależy od twardości sera) Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z sera formować małe kuleczki, po kilka obtaczać w pokruszonych krakersach, posiekanym szczypiorku, zółtym startym serze wymieszanym z kurkumą i mielonej papryce. ( paprykę słodką wymieszać z papryką ostrą). Kuleczki ułożyć na półmisku, do każdej wbić wykałaczkę.
![Pikantne, miętowe kulki z białego sera Pikantne, miętowe kulki z białego sera](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pikantne-mietowe-kulki-z-bialego-sera-157157.jpg)
![Pikantne, miętowe kulki z białego sera Pikantne, miętowe kulki z białego sera](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pikantne-mietowe-kulki-z-bialego-sera-157158.jpg)
![Pikantne, miętowe kulki z białego sera Pikantne, miętowe kulki z białego sera](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pikantne-mietowe-kulki-z-bialego-sera-157159.jpg)
cherry