Sposób przygotowania:
Kurczak Cordon Bleu
Każdą połówkę piersi kurczaka włożyć do plastikowej torebki i zbić tłuczkiem na cienki płaty. Na każdy płat położyć po plasterku szynki i sera, złożyć na pół, można spiąć wykałaczką. Zanurzyć w rozkłóconym jaju, ułożyć w odstępach na brzegu płytkiego, okrągłego naczynia żaroodpornego, przykryć papierem śniadaniowym lub pergaminem 1 mikrofalować 5 min przy maksymalnej mocy (100%). Wyjąć z kuchenki, polać sosem, przewrócić, przykryć i mikrofalować 4 min przy maksymalnej mocy (100%) lub aż mięso będzie prawie miękkie, przełożyć na półmisek, przykryć folią aluminiową, odstawić. Sos w naczyniu, w którym przyrządzane było mięso, połączyć z mąką i czosnkiem, mikrofalować minutę przy maksymalnej mocy (100%), raz mieszając. Do sosu wlać wino, potem dodać pieczarki, cały czas mieszając. Mikrofalować 2-3 min przy maksymalnej mocy (100%) lub aż pieczarki będą prawie miękkie i sos lekko się zagęści, zamieszać dwukrotnie. Ser i natkę wsypać do sosu, zamieszać i mikrofalować 2-3 min przy średniej mocy (50%) lub do stopienia sera, raz mieszająca Kurczaka polać sosem i podgrzewać 1,5-2 min przy średniej mocy (50%). Przybrać listkami sałaty i podawać.