Sposób przygotowania:
Kurczak duszony w sosie z paprykąKurczak:
 
Kurczaka umyć, osuszyć, a następnie porządnie natrzeć przyprawami i obsmażyć na rumiano.
Podsmażone udka przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Cebula z papryką:
 
Cebulę pokroić w piórka, a paprykę w paseczki.
Sos:
 
Na tłuszcz po kurczaku wrzucić paprykę, cebulę i drobno posiekany czosnek.
Warzywa smażyć do miękkości i następnie połączyć z koncentratem, listkami laurowymi i na końcu wlać bulion.
Całość wymieszać i poddusić 2-3 minuty.
Sos przelać na mięso.
Pieczenie:
 
Kurczaka z sosem przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Całość piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Ostatnie 20 minut pieczenia kurczaka powinno odbywać się bez przykrycia.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
