Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Placki z bananem, masłem orzechowym i kaszą manną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 180
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Placuszki smakują rewelacyjnie! Ich bananowo-orzechowy smak, przyjemny aromat i delikatna konsystencja naprawdę kuszą.

Placki z bananem, masłem orzechowym i kaszą manną

Składniki:

Placki z bananem, masłem orzechowym i kaszą manną

Około 8 sztuk:

Dodatkowo:

  • olej/masło do smażenia

Sposób przygotowania:

Placki z bananem, masłem orzechowym i kaszą manną

Masa:

Placki z bananem, masłem orzechowym i kaszą manną
Wymieszaną masę należy odstawić, aby kasza manna napęczniała.

Banana zdusić widelcem na jednolite puree i wymieszać z resztą składników.

Masę odstawić na 1-2 minuty, a by kasza manna napęczniała.

Smażenie:

Placki z bananem, masłem orzechowym i kaszą manną
Placuszki smażyć do momentu zarumienienia się z obu stron.

Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wykładać nieduże porcje ciasta.
(1 łyżka stołowa =1 placuszek.)

Placki smażyć do momentu zarumienienia się z obu stron.

Podanie:

Placki z bananem, masłem orzechowym i kaszą manną
Placuszki najlepiej smakują bezpośrednio po usmażeniu.

Placuszki odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać bezpośrednio po przygotowaniu - solo lub z dowolnymi dodatkami.