Sposób przygotowania:
Ciastka z majonezem gotowanymi jajkami i czekoladąCzekolada:
Czekoladę należy posiekać na mniejsze kawałki.
Jajka:
Jajka zetrzeć na tarce o jak najdrobniejszych oczkach.
Masa:
Masło zmiksować z cukrem, aromatem oraz szczyptą soli.
Nie przerywając mieszania należy kolejno dodać majonez, jajka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Na końcu wsypać kawałki czekolady.
Masę połączyć za pomocą dłoni.
Formowanie:
Z masy uformować kulki wielkością przypominające średni orzech włoski.
Każdą z nich odrobinę spłaszczyć.
Pieczenie:
Ciasteczka przełożyć na blachę wysłaną papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
mocsłodkości
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2