Sposób przygotowania:
Kurczak duszony w warzywnym sosie
Białą cebulę oraz papryki kroimy w kosteczkę. Czerwoną cebulę oraz obrana marchewkę kroimy w plastry. Szpinak rozmrażamy.
Udźce z kurczaka przyprawiamy przyprawą do mięsa. Obsmażamy na rumiano na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Przekładamy do garnka.
Na patelni po smażeniu mięsa przesmażamy wszystkie warzywa, dodajemy do mięsa.
Całość podlewamy wodą, doprawiamy solą, pieprzem, lubczykiem, ostrą czerwoną papryką, przyprawą uniwersalną i posiekanym czosnkiem. Dusimy na wolny ogniu około 60 minut.
Pod koniec do sosu dodajemy małe kawałki serka topionego (pod wpływem ciepła większość się roztopi).
Udźce z kurczaka przyprawiamy przyprawą do mięsa. Obsmażamy na rumiano na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Przekładamy do garnka.
Na patelni po smażeniu mięsa przesmażamy wszystkie warzywa, dodajemy do mięsa.
Całość podlewamy wodą, doprawiamy solą, pieprzem, lubczykiem, ostrą czerwoną papryką, przyprawą uniwersalną i posiekanym czosnkiem. Dusimy na wolny ogniu około 60 minut.
Pod koniec do sosu dodajemy małe kawałki serka topionego (pod wpływem ciepła większość się roztopi).