Sposób przygotowania:
Kurczak egzotyczny z mlekiem kokosowym
Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Ananasa oczyścić, obrać, opłukać, osuszyć. Wyciąć twardy środek i brązowe kawałeczki. Miąższ pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić, usunąć gniazda nasienne, umyć i pokroić w małe kawałki. Imbir obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Chili umyć i osuszyć, usunąć zielony "ogonek". Cebule obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w kawałki. Udka z kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. W głębokim naczyniu żaroodpronym rozgrzać olej i podsmażyć udka. Odstawić w ciepłe miejsce. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę. Gdy się zeszkli dodać ananasy, imbir, paprykę i całe papryczki chili.Wszystko posypać curry i zasmażyć. Wlać mleko kokosowe i wymieszać. Do sosu włożyć kurczaka. Naczynie wstawić do piekarnika i zapiekać 25minut. Gotowe