Sposób przygotowania:
Kurczak marynowany w wędzonej papryce i cukrze
Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy cukrem trzcinowym, wędzoną czerwoną papryką, suszonym lubczykiem, czosnkiem granulowanym i przyprawą do mięsa.
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 60 minut aby smaki dokładnie się połączyły. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni do miękkości. Podajemy z ulubionym sosem i sałatką.
U mnie była to sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, czerwona cebula, ogórek, ser feta i sos czosnkowy.
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 60 minut aby smaki dokładnie się połączyły. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni do miękkości. Podajemy z ulubionym sosem i sałatką.
U mnie była to sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, czerwona cebula, ogórek, ser feta i sos czosnkowy.