Sposób przygotowania:
Pieczone podudzia kurczaka
Podudzia kurczaka opłukać pod bieżącą wodą oraz osuszyć papierowym ręcznikiem.
Natrzeć solą i pieprzem, odstawić. Sok z połowy pomarańczy wymieszać z sosem sojowym, dodać tymianek i olej wymieszać.
Podudzia kurczaka zlać płynną marynatą i odstawić na kilka lub kilkanaście godzin. Piecz w temperaturze około 180 stopni przez 40-45 minut,
Od czasu do czasu można odwrócić pieczone mięso.
Natrzeć solą i pieprzem, odstawić. Sok z połowy pomarańczy wymieszać z sosem sojowym, dodać tymianek i olej wymieszać.
Podudzia kurczaka zlać płynną marynatą i odstawić na kilka lub kilkanaście godzin. Piecz w temperaturze około 180 stopni przez 40-45 minut,
Od czasu do czasu można odwrócić pieczone mięso.