Sposób przygotowania:
Pieczone udka kurczaka z dynią i marchewką
Udka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i zdejmujemy skórkę.
Wkładamy do miski i posypujemy przyprawami, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce.
W międzyczasie obieramy marchew i cebulę oraz czosnek. Marchewki kroimy na małe kawałki, a cebulę i czosnek na mniejsze części. Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Na dno brytfanki układamy kolejno : pokrojone warzywa, udka i dynię.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę. Po 45 minutach pieczenia
zalewamy płyn i dopiekamy pozostałe 15 minut bez przykrycia.
Wkładamy do miski i posypujemy przyprawami, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce.
W międzyczasie obieramy marchew i cebulę oraz czosnek. Marchewki kroimy na małe kawałki, a cebulę i czosnek na mniejsze części. Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Na dno brytfanki układamy kolejno : pokrojone warzywa, udka i dynię.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę. Po 45 minutach pieczenia
zalewamy płyn i dopiekamy pozostałe 15 minut bez przykrycia.