darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Kurczak na butelce

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Rozpływa się w ustach!!!!

Kurczak na butelce

Składniki:

Kurczak na butelce

 

  • 1 kurczak
  • Przyprawy: papryka ostra, piperz, sól, marynata pikantna do kurczaka, czosnek
  • Butelka piwa

Sposób przygotowania:

Kurczak na butelce
Kurczaka umyć, natrzeć przyprawami i włożyć do lodówki na minimum godzinę. Butelkę oczyścić z naklejek, odlać 1/4 piwa. Kurczaka nabić na butelkę, ustawić na blasze. Piec w temp. 180 stopni przez godzinę, od czasu do czasu polewać go z góry wodą. Po godzinie zmniejszyć temp. o 15 stopni i piec kolejną godzinę.