Sposób przygotowania:
Kurczak na parze z warzywami
pierś opłucz pokrój na mniejsze porcje, posyp ziołami. Marchewkę oczyść i pokrój w plasterki możesz do tego użyć falowanego noża do sera. Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę mniej więcej 2/2cm. Do garnka do gotowania na parze wlej 2szkl. wody. Do wkładki włóż mięso nakryj naczynie i gotuj ok20min. zdejmij pokrywkę i dodaj do mięsa warzywa nakryj i znów gotuj 15-20min aż warzywa będą gotowe.Po wyjęciu na talerz oprósz warzywa solą pieprzem i ziołami.Mięso przed podaniem na talerz możesz jeszcze zrumienić na łyżeczce oliwy
Gość
akwaterma
sandra200
Gość
Gość
pusieczek2@wp.pl
Gość
Glumanda
slajder21
julci3k
Marzena.M.Siek
Tomo
Karo
danioo1981
Dopiero co skończyłem jeść to danie :). To mój pierwszy kurczak robiony na parze i nawet mi smakował :). Myślę, że raz w tygodniu będę taki obiadek robił bo warto :)
Gość
Dziunia
ATTAGA08
Regina51
Mieso i warzywa majeą w sobie sól i nie ma potrzeby dosalac, chyba że ktoś lubi słone ale wtedy nie będzie dla odchudzających sie , ponieważ sol zatrzymyje wode w organizmie. Dosmaczyć można posypujac kurczka przyprawą curry a warzywa oliwa z ziołami
kaha87ha
Droga Reginko korzystam z porad dyplomowanego dietetyka i powiem ci jedno, nie trzeb rezygnować całkowicie z soli, trzeb ją tylko mocno ograniczyć. Najlepiej używać soli ziołowej. Pozdrawiam
eli_555
booboo
Kajoza
SmakoMyk