magdalennab

magdalennab

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Kurczak na parze z warzywami

  • 23
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 32

Kurczak na parze z warzywami - pyszne i mało kaloryczne

Kurczak na parze z warzywami

Składniki:

Kurczak na parze z warzywami

 

  • 20dag piersi z kurczaka
  • marchewka
  • kilka różyczek brokuła
  • papryka zielona i żółta
  • fasolka szparagowa lub groszek cukrowy
  • ulubione zioła np majeranek oregano tymianek
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kurczak na parze z warzywami
pierś opłucz pokrój na mniejsze porcje, posyp ziołami. Marchewkę oczyść i pokrój w plasterki możesz do tego użyć falowanego noża do sera. Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę mniej więcej 2/2cm. Do garnka do gotowania na parze wlej 2szkl. wody. Do wkładki włóż mięso nakryj naczynie i gotuj ok20min. zdejmij pokrywkę i dodaj do mięsa warzywa nakryj i znów gotuj 15-20min aż warzywa będą gotowe.Po wyjęciu na talerz oprósz warzywa solą pieprzem i ziołami.Mięso przed podaniem na talerz możesz jeszcze zrumienić na łyżeczce oliwy