aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

kurczak na piwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kurczaczek na butelce piwa.

kurczak na piwie

Składniki:

kurczak na piwie

 

  • 1 piwow butelce,
  • 1 Kurczak (cały ),
  • papryka słodka mielona ,
  • majeranek ,
  • oliwa

Sposób przygotowania:

kurczak na piwie
Kurczaka dokladnie myjemy. Jego dlugosc pieczenia bedzie zalezala od wagi naszego kurczaka. Calego kurczaka nacieramy spora iloscia papryki czerwonej i majeranku. W srodku nalezy tez kurczaka dobrze natrzec. Następnie kurczaka wkladamy na butelke piwa tak by szyjka butelki wystawala zza kurczaka. Piwo podczas pieczenia bedzie sie wylewac i dzieki temu kurczak nie bedzie suchy, wylane piwo bedzie parowac. Nalezy pamietac, by pod kurczaka podlozyc blache. Uprzedzam, ze po tym pieczeniu trzeba umyc piekarnik, ale warto :)