rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Kurczak paprykowo-marchewkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Połączenie smaku delikatnego kurczaka z wyrazistym smakiem papryki

Kurczak paprykowo-marchewkowy

Składniki:

Kurczak paprykowo-marchewkowy

 

  • 2 udka z kurczaka
  • pół papryki czerwonej
  • 1 marchewka
  • mały jogurt naturalny
  • maizena(skrobia kukurydziana)
  • kostka rosołowa z obniżona zawartością tłuszczu

Sposób przygotowania:

Kurczak paprykowo-marchewkowy
Udka umyć i zdjąć skórę.Włożyć do garnka razem z kostką rosołową i zalać wodą.Gotować na małym ogniu.W tym czasie pokroić paprykę w drobną kostkę, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Po około 30 min wrzucić marchew i paprykę do gotującego sie kurczaka,wymieszać i gotować jeszcze 30 min.Na koniec wymieszać trochę maizeny z jogurtem i zagęścić sos.Jeść z surówką w II fazie Dukana na P+W lub w III fazie z makaronem razowym i surówką z marchewki.