Sposób przygotowania:
Kurczak pieczony w majonezie
Udka kurczaka natrzeć dokładnie papryką, tymiankiem i majerankiem. Odstawić na kilka godzin do lodówki, u mnie stały przez całą noc.
Następnie udka przełożyć na blaszkę do pieczenia. Każde udko posmarować na wierzchu majonezem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 1 godzinę i 15 minut, funkcja termoobieg.
Gotowego kurczaka podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie pieczone ziemniaki i surówka z kapusty z czarnuszką.
Następnie udka przełożyć na blaszkę do pieczenia. Każde udko posmarować na wierzchu majonezem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 1 godzinę i 15 minut, funkcja termoobieg.
Gotowego kurczaka podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie pieczone ziemniaki i surówka z kapusty z czarnuszką.
Konczi